Krielaardappeltjes op Bourgondische wijze
Krielaardappeltjes op Bourgondische wijze






Score:   2.91 / 5   
6458 bekeken en 1546 keer gestemd
Hits vandaag: 0

 

Ingrediƫnten voor Krielaardappeltjes op Bourgondische wijze Voor 4 personen


750gr krielaardappels
kervel
teenje geperste look
1 ui (of gedroogde uischilfers)
Peper & zout
kruidenboter of lookboter

4 kippefilets
erwtjes & wortelen
____________advertentie______________
___________________________________


 

Bereiding van Krielaardappeltjes op Bourgondische wijze

Indien de krielaardappeltjes niet zijn voorgekookt of gestoomd, koken we ze gedurende 4 minuten in water met een snuifje zout en laten ze gedurende een uur in de frigo afkoelen.
(Het afkoelen zorgt voor een mooier bakproces, maar is niet noodzakelijk)
We hakken vervolgens de kervel fijn, snijden de ui in zeer kleine stukjes, persen een teentje look en mengen alles onder de aardappeltjes.

In een grote pan smelten we 50gr lookboter.
Op een hoog vuur bakken we hier onze krielaardappelen in die we bijkruiden met peper & zout.
We serveren met groentjes (zoals erwtjes en wortelen) en kippefilets.

Tip: We kunnen ook gewone aardappelen gebruiken die we schillen, in dunne schijfjes snijden en 5 minuten voorkoken voordat we ze in de pan bakken.


Print dit recept Mail dit recept

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gepost

Naam  
Email  
Bericht  
 

Toets de code van het bovenstaande plaatje in (niet hoofdlettergevoelig)