Gebakken krielaardappeltjes
Gebakken krielaardappeltjes






Score:   2.93 / 5   
7892 bekeken en 1580 keer gestemd
Hits vandaag: 1

 

Ingrediƫnten voor Gebakken krielaardappeltjes Voor 4 personen


1 kg krielaardappelen of gewone aardappelen
1 theelepel zout
lookboter
kruidenboter
2 sjalotten
teentje look
verse peterselie
enkele takjes dille
____________advertentie______________
___________________________________


 

Bereiding van Gebakken krielaardappeltjes

We schillen de krielaardappelen en snijden ze, indien ze te groot zijn in kleine blokjes.
We koken ze vervolgens in gezouten (1theelepel) water halfgaar (ongeveer 5 minuten in kokend water)
We gieten de aardappelen af en laten ze tot kamertemperatuur afkoelen, we zorgen ervoor dat ze tevens niet uitdrogen (kookpot afdekken).
In twee grote pannen fruiten we met gewone bakboter een teentje geperste look en een sjalot.
We voegen een schijfje lookboter, een schijfje kruidenboter toe en verdelen de krielaardappeltjes over de pannen.
Op een middelmatig tot hoog vuur bakken we de aardappelen tot ze een goudbruin korstje verkrijgen.
We roeren af en toe met een houten lepel om aanbakken te vermijden.
We werken tot slot af met fijngehakte peterselie en een takje dille.

We serveren bij gebakken of gebraden vlees zoals kip, steak, hamburges, blinde vinken... en gestoofde groenten zoals witloof, erwtjes, wortelen...


Print dit recept Mail dit recept

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gepost

Naam  
Email  
Bericht  
 

Toets de code van het bovenstaande plaatje in (niet hoofdlettergevoelig)