Linguine met scampi
Linguine met scampi's en een pittige roomsaus






Score:   2.93 / 5   
6016 bekeken en 1511 keer gestemd
Hits vandaag: 0

 

Ingrediƫnten voor Linguine met scampi's en een pittige roomsaus Voor 4 personen


500 gram linguine
1 fijngesneden ui of 2 sjalotten
teentje geperste look
500 gr scampi's (verse of diepvries)
25 cl room
theelepel currypoeder
fijngesneden cayennepepertje
eetlepel ketchup of tomatenpuree
peper & zout
____________advertentie______________
___________________________________


 

Bereiding van Linguine met scampi's en een pittige roomsaus

We pellen de scampi's maar laten een stuk van de staart staan.
Vervolgens verwijderen we het darmkanaal door op de rugzijde een overlangse inkeping te maken en het zwarte draadje te verwijderen. We houden de koppen, staarten en pellen bij. We brengen ondertussen in lichtgezouten water de linguine aan de kook.

We fruiten de look en sjalotten met de koppen en pellen in een wokpan met wat olie. We kruiden met peper en zout, laten even doorbakken en verwijderen dan de koppen en pellen. We voegen de scampi's toe, kruiden met currypoeder en een fijngesneden cayennepepertje.

We laten de scampi's langs elke kant enkele minuten meebakken en blussen af met de room. We voegen tot slot nog een eetlepel ketchup of koffielepel tomatenpuree toe en mengen alles tot we een gladde oranjekleurige saus bekomen.

We dienen op met de linguine en een blaadje basilicum.


Print dit recept Mail dit recept

 

Reacties

    Gianni schreef
    Het is niet zo makkelijk en er kruipt heel wat tijd in om dit klaar te maken, maar... Het is de lekkerste pasta die ik het laatste jaar heb gegeten en om je vrouwtje te verwennen. Heel lekker met een glaasje argentijnse witte Mendosa
    Gepost op 04-04-2008 19:39
    lou'ke schreef
    tis ni te vrete
    Gepost op 21-01-2009 15:10
    roxane schreef
    met prei en champignons in de saus ook lekker
    Gepost op 22-01-2009 18:50

Naam  
Email  
Bericht  
 

Toets de code van het bovenstaande plaatje in (niet hoofdlettergevoelig)