Filet americain préparé






Score:   2.92 / 5   
6460 bekeken en 1562 keer gestemd
Hits vandaag: 1

 

Ingrediënten voor Voor personen


klassieke manier:

125 gr rundergehakt
1 sjalot
1 augurk (op azijn)
1 eierdooier
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
peper en zout
worcestersaus

Kookplaza manier:

125 gr rundergehakt
1 sjalot
1 augurk (op azijn)
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
1 theelepel verse peperbolletjes (groene)
1 theelepel ketchup
enkele druppels tabasco
enkele druppels worcestersaus
cayennepeper
peper en zout
____________advertentie______________
___________________________________


 

Bereiding van

Klassieke manier:
We versnipperen de sjalot en augurk en mengen deze met een eierdooier, een eetlepel mayonaise, een theelepel mosterd en enkele druppels worcestersaus onder het rundsgehakt. We kruiden af met peper en zout naar smaak.

Kookplaza manier:
We snijden de augurk en sjalot in fijne stukjes en mengen deze onder het vlees. We voegen een eetlepel mayonaise, een theelepel mosterd, een theelepel ketchup en een theelepel verse peperbolletjes toe. We kruiden af met peper, zout, cayennepeper, enkele druppels worcestersaus en tabasco naar smaak en mengen alles goed onder het vlees.

Heerlijk bij een stuk stokbrood, als aperitiefhapje of als voorgerecht met een groen blaadje.


Print dit recept Mail dit recept

 

Reacties

    Femke schreef
    Je kan dit gerecht met een blaadje sla, fijne trostomaatjes en stokbrood ook als voorgerecht of hoofdgerecht serveren. Bij ons noemen ze dit toast kannibaal.
    Gepost op 27-03-2008 14:06
    Gerda Moerenhout schreef
    Ik heb het op de wijze van Kookplaza gemaakt en het smaakte overheerlijk. Zeker een aanrader en lekkerder dan bij de maaste slagers.
    Gepost op 31-03-2008 15:33
    de bruycker schreef
    vervang de augurken door kappers en voeg nog een weinig heinz ketchup toe. U gaat zien dat dit smakelijker is dan met augurken. als afwerking kan ook nag een gezouten anjovisfilet gebruikt worden.
    Gepost op 07-11-2008 14:52
    eef schreef
    recept filet american
    Gepost op 29-12-2008 15:37
    marina schreef
    augurken + kappertjes + zilveruitjes ( of pijpajuin in de zomer). Niet te zuinig met worchestersaus. Het is zoals spaghettisaus of bouillabaisse : iedereen heeft zijn eigen creatie .
    Gepost op 14-05-2009 10:10
    mieke schreef
    recept filet americain
    Gepost op 27-11-2010 02:43
    Martien schreef
    ik snap niet waarom dit bij de vegetarische recepten staat !!!
    Gepost op 26-07-2012 11:43

Naam  
Email  
Bericht  
 

Toets de code van het bovenstaande plaatje in (niet hoofdlettergevoelig)