Rosbief braden in de oven
Rosbief braden in de oven


Score:   2.94 / 5   
6688 bekeken en 1613 keer gestemd
Hits vandaag: 0

 

Ingrediënten voor Rosbief braden in de oven Voor 4 personen


rosbief van 1 kg
1 ui
enkele wortels
bakboter
peper & zout
____________advertentie______________
___________________________________


 

Bereiding van Rosbief braden in de oven

Vraag aan de slager bij het kopen van de rosbief een blokje vet om op de rosbief te leggen tijdens het braden.

We snijden de ui en wortels in schijfjes en verdelen deze met blokjes bakboter over een vuurvaste ovenschotel. We plaatsen de rosbief in het midden van de schotel. We verwarmen de oven tot 250°C en laten hierin een korst op de rosbief vormen gedurende 5 tot 10 minuten. We halen de rosbief uit de oven, overgieten het vlees met braadvocht en kruiden met peper en zout. We leggen het blokje vet bovenop het vlees en laten nog 20 minuten op 200°C in de oven braden.

We steken of prikken nooit in het vlees om te zien of het gaar is. Dit zorgt enkel voor bloed en vochtverlies waardoor het vlees veel te droog zou worden. Het vlees moet vanbinnen mooi rose zijn met langs de buitenkant een bruine korst.

We laten de rosbief na het braden 10 minuten rusten vooraleer we er schellen van snijden. We houden de stukken vlees warm met een schotelverwarmer.

Van het braadvocht maken we een eenvoudige vleessaus door er 25 cl water en een koffielepel mosterd aan toe te voegen, het even los te bakken en laten doorkoken.
We serveren met kroketjes of hertoginneaardappelen.


Print dit recept Mail dit recept

 

Reacties

  Maura schreef
  Jooo tis ier met tante Maura eh. Zeg keh kie a vroagske, die hertoginnepattate, mag da d'uuk da blik van Maggy zijn? Want k'weet k'ik da d'uuk nie oe da ta toar gekomen es. En da d'oefingske ieroender, eh da normal?
  Gepost op 04-06-2008 20:44
  ikke schreef
  hey jong, ich verstoan der niks vaaaan. dei hertoginnejaupel, zien dat die soeze ooot enne dieeeepvrieezzak. ich zol het ins probèrre kloar te moake en loat dan nog iets wjette. haduchgoed he.
  Gepost op 01-11-2008 18:57
  Nora schreef
  Dit vind ik nu eens een goed recept. Ik had het altijd op een andere manier klaargemaakt, maar blijkbaar heb ik nu het juiste recept gevonden, waarvoor mijn dank.
  Gepost op 14-11-2008 11:54
  jonas schreef
  het was heel lekker en je mag er enkele lepeltjes mostard bij mengen dat is heel lekker ik at het met kroketten mmmmmm
  Gepost op 08-07-2009 17:39
  Ylleke schreef
  Het was super lekker! Ik heb er de mosterd nog niet eens bij gedaan maar het was dik in orde! Zowel met frieten als kroketten gegeten. Grtz
  Gepost op 04-12-2010 20:43
  martin schreef
  Ik heb een vraag i.v.m. Garnalenpasteitjes in bladerdeeg doch ik kan dit niet in een kort bericht verstuurd krijgen. Graag een E-mailadres waar ik mijn vraag kan verzenden AUB.
  Gepost op 28-09-2011 11:58

Naam  
Email  
Bericht  
 

Toets de code van het bovenstaande plaatje in (niet hoofdlettergevoelig)