Kalkoenrollade in cognacsaus  met ovengebakken appels en veenbessen
Kalkoenrollade in cognacsaus met ovengebakken appels en veenbessen






Score:   2.94 / 5   
6265 bekeken en 1509 keer gestemd
Hits vandaag: 3

 

Ingrediƫnten voor Kalkoenrollade in cognacsaus met ovengebakken appels en veenbessen Voor 4 personen


kalkoenrollade van 1kg
5 cl cognac
25 cl room
2dl gevogelte bouillon
Peper&zout
500gram veenbessen
350gram suiker
2 grote appels
____________advertentie______________
___________________________________


 

Bereiding van Kalkoenrollade in cognacsaus met ovengebakken appels en veenbessen

We kruiden in een vuurvaste ovenschaal de kalkoenrollade met kippekruiden en peper. We voegen enkele blokjes bakboter toe en braden de kalkoen gedurende 50-60 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. We scheppen af en toe wat braadvocht over de kalkoen. Wanneer de kalkoen gaar is snijden we deze in schijfjes en houden deze warm op een schotelverwarmer. We vangen het braadvocht op in een steelpannetje, voegen twee dl bouillon toe en laten enkele minuten inkoken. We roeren tot slot de room en de cognac onder de saus en laten nog enkele minuten inkoken. We serveren met kroketjes, warme appelschijfjes of veenbessen.

Warme appelschijven:
We schillen de appels, ontdoen ze van hun klokhuis en snijden ze in schijven. We bestrooien ze met bruine suiker en bakken ze gedurende 10 minuten in de oven of een pan met een weinig boter.

Veenbessen:
We mengen de veenbessen met 350 gram suiker en een scheutje water en warmen dit op, we laten enkel minuten inkoken.

Dit is een heerlijk typisch kerstgerecht dat gedurende de hele winter smaakt, niet alleen tijdens de kerstperiode.


Print dit recept Mail dit recept

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gepost

Naam  
Email  
Bericht  
 

Toets de code van het bovenstaande plaatje in (niet hoofdlettergevoelig)