Eten

De voordelen van een ovenschotel

Ovenschotel Posted On
Posted By admin

Na een lange dag werken of juist na een heerlijk dagje thuis de bank. Een ovenschotel is altijd lekker. Naast dat ze natuurlijk heerlijk zijn, hebben ovenschotel nog veel meer voordelen.


  1. Supersnelle ovenschotel

Heb je even een dagje minder tijd, maar wil je toch een voedzame maaltijd op tafel zetten? Het voordeel aan ovenschotels is dat je ze volledig van tevoren kunt maken. Wanneer je na een drukke dag thuiskomt, hoeft de schotel alleen nog maar even de oven in.

Verstopte groente

Heb je kinderen en ben je altijd op zoek naar creatieve manier om te zorgen dat ze voldoende groenten binnenkrijgen? Een ovenschotel biedt uitkomst. Door de groente extra klein te snijden en te verstoppen in bijvoorbeeld een lasagne, genieten ze van een heerlijke maaltijd en krijgen stiekem toch de nodige vitamines binnen.

Voor ieder wat wils

Met ovenschotels kun je eindeloos variëren. Zo zijn er recepten voor de echte vleesliefhebber, maar zijn er ook genoeg vegetarische of zelfs vegan recepten voor een heerlijke ovenschotel.

De perfecte groepsmaaltijd

Ben je opzoek naar een makkelijke maaltijd voor het hele gezin, voor je studentenhuis of om te eten met een groep vrienden? Een ovenschotel is ideaal. Ovenschotels zijn makkelijk voor meerdere personen te bereiden en door de eindeloze mogelijkheden vind je altijd wel een recept dat iedereen lekker vindt.

Restjes verwerken

Een ovenschotel is de perfecte manier om restjes die je nog in de koelkast hebt liggen te verwerken. Die halve paprika of dat stukje courgette waarvan je eigenlijk niet weet wat je ermee aan moet, gooi je gemakkelijk door je ovenschotel heen. Zo voorkom je verspilling.

Perfect comfortfood

Ovenschotels kunnen ontzettend gezond zijn met flink wat groente, maar ze zijn ook heerlijk comfortfood. Zeker met flink wat kaas of een lekkere laag aardappelpuree is deze makkelijke maaltijd ook nog eens ontzettend hartverwarmend.

 

Related Post

Nieuwste blogs

varkensvlees op de bbq
Koken

6 lekkere BBQ recepten met varkensvlees

Read More
Posted On
bakken thuis
Bakken

Thuis bakken is een creatieve uitlaatklep

Read More
Posted On
pizza
Eten

De kunst van pizza bakken

Read More
Posted On