Drinken

Zelf smoothies maken

Smoothies Posted On
Posted By admin

Smoothies zijn superhandig en vooral erg lekker. Je kunt ze drinken als snel ontbijt of als voedzaam tussendoortje. Je kunt natuurlijk een kant-en-klare smoothie halen in de supermarkt, maar zelf smoothies maken is vaak lekkerder en ook nog eens een stuk gezonder. De kant-en-klare smoothies uit de supermarkt zijn namelijk vaak een enorme suikerbom. Hieronder lees je meer over hoe je zelf lekkere smoothies kunt maken.

 

De juiste blender

Het enige wat je nodig hebt voor het maken van smoothies is een blender. Welke blender maakt eigenlijk weinig uit. Je kunt kiezen voor een groter formaat, zodat je voor het hele gezin smoothies kunt maken. Deze blenders zijn ook ontzettend handig voor bijvoorbeeld soep of saus. Je kunt ook kiezen voor een kleinere blender. Vaak zit er dan een drinkdop bij, waarmee je je blender omtovert in een drinkfles. Handig voor onderweg en het ook nog eens afwas! Mocht je geen blender hebben en er ook geen willen aanschaffen, kun je eventueel ook de staafmixer gebruiken om zelf smoothies te maken. Dit is wel iets minder handig.

 

Kies je ingrediënten

Wanneer je zelf smoothies gaat maken, zal je zien dat er oneindig veel variaties mogelijk zijn. Jij bepaalt zelf wat je erin doet. Een smoothie bestaat meestal uit een combinatie van groente en/of fruit en een vloeistof. Die vloeistof kan bijvoorbeeld water, yoghurt of (plantaardige) melk zijn. Daarbij kies je de groentes en het fruit dat jij lekker vindt. Dit kan vers of bevroren zijn. Check bij het gebruik van bevroren groente of fruit wel even of je blender hier tegen kan. Mocht je nou zelf weinig inspiratie hebben, dan zijn er online eindeloos veel heerlijke smoothierecepten te vinden.

 

De voordelen van zelf smoothies maken

Smoothies maken heeft verschillende voordelen. Smoothies zijn snel, goedkoop en makkelijk mee te nemen, maar bovenal zijn smoothies ontzettend gezond. Zo zijn ze vaak een bron van vezels, wat zorgt voor een goede stofwisseling. Bovendien is het een makkelijke manier om flink wat vitamines binnen te krijgen. Kortom, zelf smoothies maken is makkelijk, lekker en gezond. Geniet ervan!

Nieuwste blogs

feest organiseren
Eten

Hoe organiseer ik het perfecte feestje?

Read More
Posted On
Ovenschotel
Eten

De voordelen van een ovenschotel

Read More
Posted On
Diner
Koken

Tips voor het perfecte diner

Read More
Posted On