Eten

Hoe organiseer ik het perfecte feestje?

feest organiseren Posted On
Posted By admin

Het is zover. Je kind of iemand uit je familie- of vriendenkring heeft iets te vieren (verjaardag, jubileum, pensioen …) en je wil deze persoon een onvergetelijk feestje bezorgen. Niet alleen de catering is hierbij belangrijk maar ook de aankleding en het creëren van de juiste sfeer. Wat je ook te vieren hebt, het feest begint altijd bij de uitnodiging.

Uitnodigingen versturen

Steeds meer mensen verzenden hun uitnodigingen per e-mail. Wil je echter een blijvend aandenken aan die prachtige communie of leuke verjaardag? Laat je creativiteit dan de vrije loop en maak zelf een originele uitnodiging op papier. Er zijn tegenwoordig heel wat sites waar je in no time een leuke uitnodiging maakt. Heb je een printer? Dan hoef je enkel de uitnodigingen nog uit te printen en je kan beginnen met versturen. Door het kiezen van de juiste printer kan je echt een blijvende indruk nalaten bij je vrienden en familie. Zo kunnen de printers uit de Epson Expression Photo serie bijvoorbeeld tot wel zes cartridges met Epson inkt bevatten waardoor uw uitnodigingen er nog mooier uitzien. 

Aankleding kiezen

Na het verzenden van de uitnodigingen is het tijd om na te denken over de aankleding van het feest. Dit is net zo belangrijk als het kiezen van de hapjes en drankjes. Voor een feestelijke uitstraling kan je de tafels mooi dekken met tafellaken, servetten en bijpassend servies. Voeg een vleugje romantiek toe met tafelkaarsen die een warm en gezellig licht verspreiden. Bloemstukjes of kleine boeketjes in het midden van de tafels voegen kleur toe aan de ruimte. Overweeg om de tafels te benoemen met individuele tafelkaartjes voor een persoonlijk tintje en maak het diner extra speciaal door gedrukte menukaarten op tafel te leggen. Hiermee kunnen gasten anticiperen op de heerlijke gerechten die ze kunnen verwachten. Online vind je heel wat mogelijkheden om zelf kaarten te ontwerpen. Om deze vervolgens af te drukken, kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van de Epson Expression Home XP-4205 printer. In het afdrukvenster pas je gemakkelijk de gewenste afdrukstand aan (voor een naamkaartje zal dit bijvoorbeeld liggend zijn) en het juiste papierformaat. Bekijk ook eerst het afdrukvoorbeeld voordat je daadwerkelijk gaat printen. Kies bovendien voor een dik, glad papier zodat je naam- of menukaart er professioneel uitziet. Vergeet tot slot niet te controleren of uw printer voldoende Epson 604 inkt heeft.

Ook een bijpassend achtergrondmuziekje kan bijdragen aan de gewenste sfeer. Stem de muziek af op het type feest en de voorkeuren van je gasten. Voor een romantisch diner kan je kiezen voor rustige en melodieuze liedjes, terwijl een dansfeest vraagt om vrolijke en opzwepende muziek. Zorg voor passende animatie voor kinderen, zoals een springkasteel, een schminkstand met een professionele schminker of een ballonnenclown. Hierdoor zullen de kinderen zich geen moment vervelen en kunnen de ouders ook ontspannen en van het feest genieten.

En last but not least: kiezen van hapjes en drankjes

De keuze hiervan hangt in grote mate af van het type feest. Voor een kinderfeestje is het bijvoorbeeld belangrijk om gerechten te kiezen die de meeste kinderen lusten, zoals hamburgers, frieten en pizza. Kleurrijke en creatieve gerechten, zoals mini-pizza’s met verschillende toppings, groentesticks met dipsausjes of fruitspiesjes, zorgen voor een leuke sfeer. En vergeet zeker de drankjes niet! Naast frisdranken kunnen kinderchampagne of fruitsmoothies een traktatie zijn voor de kids.

Voor een familiefeest kan je een klassiek menu serveren met een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Kies voor gerechten die een breed publiek aanspreken. Een goed gevuld buffet met diverse opties is ook een populaire keuze voor familiebijeenkomsten. Wil je graag wat vernieuwends? Denk dan eens aan een walking dinner, waarbij kleine gerechtjes in de vorm van hapjes worden geserveerd. Foodtrucks kunnen ook een originele toevoeging zijn, waardoor gasten zelf kunnen kiezen uit verschillende gerechten. Dit zorgt voor een informele sfeer waarbij iedereen gezellig kan rondlopen en met elkaar kan praten. Vergeet niet om rekening te houden met specifieke dieetwensen en voorzie vegetarische opties voor gasten die geen vlees eten. Ook het aanbieden van alcoholvrije opties zoals mocktails zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van een verfrissend drankje.

Door aandacht te besteden aan de aankleding, het eten, de drankjes en de animatie, wordt je feest zeker een groot succes. Het zijn bovendien de kleine details die het verschil maken en een onvergetelijke ervaring creëren voor jou en je gasten. Dus veel plezier met het plannen en organiseren van jouw spectaculaire feest!

Related Post

Nieuwste blogs

bakken thuis
Bakken

Thuis bakken is een creatieve uitlaatklep

Read More
Posted On
pizza
Eten

De kunst van pizza bakken

Read More
Posted On
kaas
Eten

De wereld van kaas

Read More
Posted On