Koken

6 lekkere BBQ recepten met varkensvlees

varkensvlees op de bbq Posted On
Posted By admin

Hier zijn zes heerlijke BBQ-recepten met varkensvlees die zeker indruk zullen maken bij je volgende barbecue:

1. Gegrilde varkenskoteletjes met honing-mosterd glazuur

Voor dit heerlijke recept begin je met het mengen van honing, Dijon mosterd, olijfolie en fijngehakte knoflook in een kom. Breng de varkenskoteletjes op smaak met zout en peper en bestrijk ze vervolgens met het honing-mosterdmengsel. Grill de koteletjes op middelhoog vuur gedurende ongeveer 6 tot 8 minuten per kant, tot ze gaar zijn. Garneer de koteletjes met verse tijm en serveer ze direct voor een heerlijke maaltijd.

2. BBQ varkensribbetjes

Om deze smakelijke varkensribbetjes te maken, meng je bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper in een kom. Wrijf dit kruidenmengsel over de ribbetjes en laat ze minimaal een uur marineren. Verhit je barbecue tot middelhoog vuur en grill de ribbetjes indirect gedurende 1,5 tot 2 uur, waarbij je ze af en toe draait. Bestrijk de ribbetjes tijdens de laatste 15 minuten van het grillen met barbecuesaus. Laat de ribbetjes 10 minuten rusten voordat je ze aansnijdt en serveert.

3. Sweet and spicy varkensspiesjes

Begin dit recept door sojasaus, honing, Sriracha saus, knoflook en sesamolie in een kom te mengen. Voeg de in blokjes gesneden varkenshaas toe aan deze marinade en laat het 30 minuten intrekken. Rijg de gemarineerde varkenshaasblokjes afwisselend met stukken paprika en rode ui aan spiesjes. Grill de spiesjes op middelhoog vuur gedurende 10 tot 12 minuten, waarbij je ze af en toe draait, tot het vlees gaar is. Bestrijk de spiesjes tijdens het grillen met extra marinade voor extra smaak en serveer ze direct.

4. Gegrilde varkensworstjes met paprika en ui

Voor een eenvoudig en smakelijk gerecht begin je met het verhitten van de barbecue tot middelhoog vuur. Meng gesneden rode en gele paprika’s, ringen van rode ui, olijfolie, gedroogde oregano, zout en peper in een kom. Grill de varkensworstjes gedurende 10 tot 12 minuten, waarbij je ze regelmatig draait. Grill tegelijkertijd de paprika en ui in een grillmand of op een bakplaat gedurende 8 tot 10 minuten, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Serveer de gegrilde worstjes samen met de gegrilde paprika en ui voor een kleurrijk en smakelijk gerecht.

5. BBQ pulled pork sandwiches

Voor dit heerlijke broodje pulled pork recept begin je met het mengen van paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, zout en peper in een kom. Wrijf dit kruidenmengsel over de varkensschouder. Plaats de gekruide varkensschouder in een slowcooker en voeg appelciderazijn en bruine suiker toe. Kook het vlees op de lage stand gedurende 8 uur, tot het uit elkaar valt. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng het met barbecuesaus. Serveer het pulled pork op broodjes met coleslaw voor een heerlijke sandwich.

6. Gegrilde varkensfilet met appel- en rozemarijnmarinade

Begin dit smaakvolle gerecht door geraspte appels, appelcider, olijfolie, fijngehakte rozemarijn, knoflook, zout en peper in een kom te mengen. Leg de varkensfilet in deze marinade en laat het 1 tot 2 uur marineren. Verhit de barbecue tot middelhoog vuur en grill de varkensfilet gedurende 15 tot 20 minuten, waarbij je het regelmatig draait, tot het vlees een interne temperatuur van 63°C bereikt. Laat de varkensfilet 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Serveer het met een frisse salade of gegrilde groenten voor een complete maaltijd.

Geniet van deze heerlijke BBQ-recepten met varkensvlees en maak van je volgende barbecue een groot succes!

Related Post

Nieuwste blogs

varkensvlees op de bbq
Koken

6 lekkere BBQ recepten met varkensvlees

Read More
Posted On
bakken thuis
Bakken

Thuis bakken is een creatieve uitlaatklep

Read More
Posted On
pizza
Eten

De kunst van pizza bakken

Read More
Posted On